top of page
Yazarın fotoğrafıKG-Blogger

Leica RTC 360 Detaylı İnceleme ve Kullanıcı Deneyimi


Günümüz dünyasında gelişen teknoloji şüphesiz ki harita ve ölçüm sektöründe de bir hayli yol kat etti. Doğal olarak lazer tarayıcı cihazlar da bu teknolojik gelişmelerden nasibini almış oldular. Öyle ki bu cihazlar tersine mühendislik hizmetleri dahil bir sürü sektörde kullanılmaya başlandılar.


Bizler de dünyanın sektörde önde gelen markalarından olan Leica Geosystems'e ait RTC 360 marka lazer tarayıcı ile geçtiğimiz sene tanışma fırsatı bulduk. Yüksek çözünürlük oranı ve saniye de 2.000.000 nokta tarama hızına sahip bu canavar, milimetre mertebesinde ölçüm doğruluğu ile kullandığımız ilk andan itibaren bizleri heyecanlandırdı diyebiliriz. Çok teknik verilerin içinde boğulmadan sahada uzun bi süredir kullandığımız bu canavarın kullanıcı deneyimlerini sizlerle paylaşmak istiyorum.


LEICA RTC360 Kullanıcı Deneyimi


Çalışma bölgemiz bir endüstriyel tesis. Bu tesiste zamanla deforme olmuş gaz borularının tespiti ve taşıyıcı yapıların tersine mühendislik işlemi ile Autocad Plant 3D yazılımında solid olarak modellenmesi için gerekli ölçümleri yapıyoruz.


Kutusundan çıkardığımız anda herkes tarafından gözleri üzerine çeken bu cihaz, boyut olarak 120x240x230 mm boyutlara sahip. Ortalama 5 kilogram ağırlığında olan ve kendi tripodu ile kullanıldığında gayet stabil bir ölçüm yapmamıza olanak sağlayan RTC360, içerisindeki IMU sensörü sayesinde kendi eğimini ölçerek kabarcıklı düzeç ile vakit kaybetmeden hızlı bir şekilde oturum kurmamıza olanak sağlıyor.


Kurulumu yapılan cihazı uzaktan kontrol etmek için bir tane telefon yada tabletiniz olması gerekiyor. Biz tüm ölçümlerimizde iPad kullandık. Cyclone FIELD 360 yazılımı ile yönetebildiğimiz cihaz, gerçekten kullanıcı deneyimi düşünülerek tasarlanmış diyebilirim. Cihaz ile iPad arasındaki bağlantı kalitesi de gayet başarılı idi.


Gerekli kurulum işlemlerinin ardından ilk taramamıza başlıyoruz. Start düğmesine bastıktan sonra oturum süresi ortalama 2,5 dakika ve bu süreye cihazın panoramik fotoğraf çekim süresi de dahil. Saniye de ortalama 2.000.000 nokta ölçen RTC 360 için gerçekten işinin ehli diyebiliriz. Sahada ölçümlerini yaptığımız oturumları tabletten simüle etme imkanı sağlayan RTC 360, ofisteki iş yükümüzü de bir hayli kolaylaştırmış oluyor.


Ofise gelip ölçümlerini tamamladığımız tesisin nokta bulutu verilerine bakınca sonuç gerçekten etkileyici. Gürültü neredeyse yok denecek kadar az, ölçümlerin kalitesi gayet iyi ve HDR Panoramik fotoğraflar harikulade gözükmekteler. Leica RTC 360, vaad ettiği herşeyi fazlasıyla yapıyor. Yüksek hassasiyet ve ölçüm süresindeki hızı onu rakipleri arasından kolayca sıyırıp sektörde lider konumuna getiriyor. Artık model zamanı.




Bu yazımızda KG Mühendislik ailesi olarak sizlere RTC 360 ile ilgili deneyimlerimizi anlatmaya çalıştık. Ekipman olarak halihazırda kullandığımız RTC 360 yüksek ölçüm hassasiyeti ve hızlı ölçüm süresi ile gerçekten sınıfında lider konumda. Sizler de lazer tarayıcı sistemler hakkında daha fazla bilgi almak veya sorularınız için info@kgmuhendislik.com adresinden yada aşağıda yorum yaparak bizlere ulaşabilirsiniz.


Başka yazılarda görüşmek üzere, hoşçakalın.





50 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page